tirsdag den 3. december 2013

Forholdet mellem blænde og lukkertid

Forholdet mellem blænde og lukkertid

Jeg vil ikke engang gå ind i dette, er det tilstrækkeligt at sige, at hvis du ikke forstår forholdet mellem blænde og lukkertid bør du ikke fotografere wedding under nogen omstændigheder. Hvis dette er tilfældet, har læst nogle af disse links.

Dette er naturligvis alle temmelig grundlæggende ting. Jeg er sikker på du vil være forbi dette niveau!

3. Åbninger til brug ved et bryllup, og hvordan blænde påvirker dybdeskarphed

Som du sikkert er bekendt, blænde og brændvidden påvirker dybdeskarphed, eller hvor meget af billedet vil være i fokus. Små åbninger og bredere brændvidder skaber større dybdeskarphed og brede åbninger og længere brændvidder reducere dybdeskarphed. Hvis du ikke er bekendt med præcis hvordan dette virker, have et kig her.

Hvad bryllupsfotograf skal forstå er Hvornår du skal bruge større åbninger til at opnå de ønskede virkninger, og hvor der er behov for mindre åbninger. Dybest set, bredere åbninger der bruges til at opnå separation fra baggrunden, at sætte fokus på emnet eller kunstneriske grunde. Her er et eksempel på, hvor en lille dybdeskarphed er blevet brugt bevidst for kunstnerisk effekt:

Fotografer der fotograferer bryllupper


Ved hjælp af lavvandede dybdeskarpheden er stor, men nogle gange kan du gå overbord. Du skal være meget fortrolig med, hvordan emnet vil se på visse åbninger - dette kommer fra praksis. Forvent ikke at se i søgeren til at være en præcis afspejling af dybdeskarphed. LCD er bedre, men stadig for lille til at præcist at vurdere kritisk fokus.

Som sagt, her en re et par tommelfingerregler, som du kan bruge som grundlag for din praksis før brylluppet. Sørg for at du har gjort denne praksis for at sikre du får de forventede resultater. Jo forskellige sensor størrelser også påvirke dybdeskarphed, og hvad der virker for mig fungerer muligvis ikke for dig.

Brude portrætter (hoved og skuldre) at bruge en blænde på ikke mindre end f/2, medmindre du er meget fortrolig med dine værktøjer. Selv ved f/2 vil hele ansigtet ikke være i fokus. Hvis du vil være sikker på du søm fokus er på hele ansigtet en blænde på mellem f/2.8 og f/4 nok bedst. Naturligvis bruger du et teleobjektiv til at få den mest flatterende perspektiv.
For nette hoved og skuldre skud bruge en mindre blænde, siger f/4. Den "drømmende" look, der bredere åbninger giver generelt passer ikke mænd, da det indebærer kvindelighed i stedet for maskulinitet.
For par skud skal du virkelig være over f/4, medmindre du kan få deres ansigter meget tæt sammen. Det er meget skuffende at få en fantastisk skud, hvor en person er i fokus og den anden er bare ud af fokus. Du vil ikke se det på LCD - du har brug for at foregribe det, og vælg en mindre blænde til at øge din dybdeskarphed.
For familiens formals bør den mindste blænde f/5.6. Dette bør sikre, at alle er i fokus.
For gruppefotos, sige af hele menigheden udenfor kirken, du har brug for en bred vinkel, og helst skyde på f/11.
Flotte bryllupsbilleder4. Betydningen af udfyldningsflash

Brugen af udfyldningsflash er vigtigt for bryllupper på så mange måder. For normale portrætter i skyggen det kan bruges til at forsigtigt udfylde øjenhuler, hvilket gør skud mere flatterende. I lyse sol kan det bruges til at overmande dagslys, fjerne hårde skygger. Forskellen mellem de to programmer er mængden af flash eksponeringskompensation (FEC) anvendes. Samlet set er det en meget vanskelig ting at mestre, og noget der skal praktiseres. Desuden afviger måde fyld flash værker fra producent til producent. Mens du har brug at finde ud af hvordan dit kamera bruger udfyldningsflash, er her et par forslag, der virker for mig at bruge Canon digital gear.

For at fylde flash i normal skraverede lys, bruges 1,5 til-2 FEC. Husk, på 0 FEC kameraet forsøger at afbalancere naturligt lys med flash. Dette er en meget mere flash, end der kræves til at tilføje et strejf af fyld.
I stærkt sollys når du forsøger at fjerne hårde skygger fra ansigter osv., kan du nødt til at bruge så meget som + 1 FEC, ved hjælp af flash til at overmande sollys.
Dette er meget mere kunst end videnskab. Heldigvis kan du få en god fornemmelse af fylde flash ved hjælp af LCD-skærmen på kameraet. Når det er sagt, er du nødt til at praktisere dette en masse så du kan trygt bruge fyld i alle lys.
Kamera ved bryllup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar